Gebruikers noemen Talentenkompas: ‘Een waardevol middel om op een respectvolle en positieve wijze in gesprek te blijven gaan met leerlingen en ouders’. In dit artikel vertellen we meer over deze wetenschappelijk onderbouwde talentmeting.
Het is bijna zover, de basisscholen gaan volgende week weer open. Na een tweede periode van thuisonderwijs is het lastig om te zien wat de impact is geweest op het sociaal-emotioneel welbevinden van leerlingen. De volgende vraag is daarom ontzettend actueel: “Hoe houd ik in deze Coronaperiode zicht op het sociaal-emotioneel welbevinden van mijn leerlingen?”
Talentenkompas is een onderwijsconcept dat speciaal ontworpen is om leerkrachten, leerlingen en ouders inzicht te bieden in de talenten en kwaliteiten van een leerling.
Voor scholen, leraren, leerlingen en hun ouders die met Talentenkompas werken gaat er een hele nieuwe wereld open. Ze kunnen vanuit talenten en positieve waarden aan de slag met de onderwerpen die echt belangrijk zijn. Wil je dat ook? Neem gerust contact met ons op!
Het talenteneiland laat een kleurrijk landschap zien, omringd door een blauwe zee. Op het talenteneiland zijn een aantal provincies te onderscheiden die op grote schaal een bepaalde samenhang laten zien in relatie tot elkaar.
21st century skills is een hot topic in huidig onderwijsland. Hoe bereid je kinderen optimaal voor op de veranderende en complexe samenleving van nu?
Het is elk jaar weer een spannend moment voor leerlingen uit groep 8. Welk schooladvies krijg ik? Je leest het in dit artikel: het interview met Tineke Verdoes in het vakblad van LBRT | Landelijke Beroepsvereniging Remedial Teachers.
Tips voor ouders. Hoe weet je of jouw kind last heeft van faalangst?
Het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP)heeft een uitgebreid onderzoek gedaan (titel: “ Waar voor ons belastinggeld?”) naar de relatie tussen prijs en kwaliteit van publieke diensten.
Er zijn perioden in het leven van een kind dat de ontwikkeling wel heel snel gaat. Die versnellingen gaan vaak gepaard met veranderingen in de omgeving van het kind, zoals bijv. voor het eerst naar de middelbare school gaan.