Testcode invoeren

Op avontuur in je eigen ontwikkeling

Het probleem van één meetlat

We meten kinderen op één meetlat. Op een schaal van één tot tien. Een schaal die niet verandert. Waar je geen uitleg bij kunt geven. Waar geen verhaal bij zit. En mensen zijn geen optelsom van statistische gegevens. Mensen zijn een verhaal.

Door maar op één lat te meten, gaat het regelmatig mis. Kinderen worden niet begrepen en niet aangesproken op talenten die ze wél hebben. Dat is meer dan zomaar zonde.

Wat ik heel goed kan…

Ik kan heel goed luisteren.

Dat jongetje dat de sfeer in de klas kan houden. Die stille jongen die geweldige rust en aandacht houdt bij het oplossen van puzzels en problemen. Dat meisje dat altijd voorop loopt als er iets geregeld moet worden.

Kinderen hebben zoveel talenten waar scholen en leraren eigenlijk veel meer aandacht voor zouden mogen hebben. Want die talenten zijn een bron van zelfverzekerdheid, ontdekking en ontwikkeling.

Ik kan goed ordenen.

Een schitterend avontuur

Met Talentenkompas kan de tijd op school een schitterend avontuur worden. Waarin je uitgedaagd wordt — en de handvatten krijgt — om de beste versie van jezelf te leren kennen en ontwikkelen.

Ik kan goed regelen.

Je leert wat je wilt en kunt. Wat je leuk vindt om te doen. In wat voor omgeving je je lekker voelt. Wat je gemakkelijk af gaat. Hoe je in een groep bent. Waar je energie van krijgt. En hoe je dat allemaal kunt ontwikkelen – met de mensen (van je ouders tot je vrienden) om je heen.

Het is ook voor leraren fijn om hun leerlingen te kunnen helpen in hun ontwikkeling. Zodat zij er achter komen waar ze zich goed bij voelen en wat belangrijk voor ze is. Meer nog dan cijfers en toetsen zijn deze talenten de grond voor een zelfverzekerde, vervullende en gezonde toekomst.

Ik ben een hele goede vriendin.

Betekenisvolle resultaten

Voor scholen, leraren, leerlingen en hun ouders die met Talentenkompas werken gaat er een hele nieuwe wereld open. Ze kunnen vanuit talenten en positieve waarden aan de slag met de onderwerpen die echt belangrijk zijn.

Door op zo’n manier te werken leren de kinderen onderweg hoe belangrijk verschillen zijn en wat we van elkaar kunnen leren. Kinderen weten beter wat ze kunnen, wat ze belangrijk vinden en hoe ze elkaar onderweg kunnen helpen. En dat is meer waard dan duizend Cito toetsen.

Aan de slag met talenten

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Ontdek hoe we jouw school en leerlingen kunnen helpen met het Lesprogramma “Mijn Talenten Kompas”.

Ontdek ons Talentenkompas aanpak  Neem contact op

Talentenkompas is een praktisch, waardevol en betrouwbaar online meetinstrument voor kinderen in groep 7 en 8. Een persoonlijk en uniek kompas voor het kind. Behulpzaam en ondersteunend voor school, leerkracht, professional of ouder.