Testcode invoeren

Aan de slag met Talentenkompas

In maar 9 stappen

 

Om je een beeld te geven van het gemak waarmee de methodiek geïmplementeerd kan worden op school hebben we hieronder de 9 stappen van implementatie gezet. Zo krijg je meteen een overzicht van de te nemen stappen. Wel zo makkelijk. 

Talentenkompas Berg

Stap 1

Koers bepalen

Welke professionals gaan zich verdiepen in de methodiek, volgen de trainingsmodules en worden talent-expert op school. Ook bepaal je welke klassen mee gaan doen.

Stap 4

Trainingsmodule 1

De toekomstig talent-experts op school volgen de eerste trainingsmodule van 2 uur. Ze maken kennis met het Talenteneiland, de vragenlijsten en de wetenschappelijke achtergrond. 

Stap 7

Trainingsmodule 2

In deze module gaat de talent-expert aan de slag met het interpreteren van de persoonlijke eilanden van de leerlingen. Hoe lees je de resultaten en wat kan je er allemaal mee?

Stap 2

Plannen & communicatie ouders

Bepaal wanneer de Talentmeting het beste plaats kan vinden in het schooljaar en plan de start van de methodiek. Wanneer je start is aan jou. Ook wordt met ouders gecommuniceerd over de start.

Stap 5

De Talentmeting

in de klassen worden de vragenlijsten ingevuld door de leerlingen. De vragenlijsten geven inzicht in persoonlijkheid, interesses, sociaal-emotionele ontwikkeling en intellectuele capaciteiten.

Stap 8

Vragenuurtje en terugkoppeling

De talent-expert kan een uur sparren met een Talentenkompas professional over de resultaten. Daarna worden de resultaten door de talent-expert besproken met leerling en ouders.

Stap 3

Start met het werkboek

Je gaat starten met de methodiek! Leerlingen gaan aan de slag met het begrip talent en werken toe naar de Talentmeting. Om daarna de reis door het Talenteneiland te maken.

Stap 6

De Resultaten

De talent-expert ontvangt alle Persoonlijke eilanden van de leerlingen en kan met gehulp van de interpretatie Atlas een eerste stap maken in het interpreteren.

Stap 9

Verdieping Talenteneiland

Vervolgens wordt in de klas verder gewerkt in het werkboek en krijgt elke provincie van het Talenteneiland een verdieping door middel van verschillende opdrachten. 

 

 

Dit wil ik ook!

Heb jij vragen of wil je in gesprek om aan de slag te gaan met Talentenkompas op jouw school?

Neem contact op!