Inloggen gebruikers
Landkaart@klein.jpg

Provincies Talenteneiland

Het Talenteneiland is een metafoor voor een spannende ontdekkingsreis. Leerlingen gaan op verkenning op hun eigen ‘eiland’, op zoek naar de plekken waar ze graag komen! Al reizend gaan ze langs de 9 provincies en ontdekken ze hun eigen talenten. 

Het Talenteneiland is onderdeel van het Talentenkompas lespakket voor groep 7 en 8 van de basisschool.

Boek een kennismakingsgesprek

Loop je mee door de provincies? 

inspiratie_3d.png

De provincie Nadenken gaat over het leren van nieuwe dingen. Als je goed bent in nadenken, wil je bijvoorbeeld graag weten hoe de wereld in elkaar zit. In het oplossen van moeilijke puzzels en raadsels vind je vaak uitdaging!

sociaal_3d.png

De provincie Structuur gaat over het talent om iets te ordenen of om iets te organiseren. Kinderen die zich thuis voelen op dit deel van het eiland vinden het leuk om iets te verzamelen. Vaak hebben ze een goede werkhouding op school en maken ze hun taken graag netjes af.

thuis_3d.png

De provincie Vertrouwen gaat over het talent om de wereld zonder (teveel) zorgen tegemoet te treden. Als je wat minder vaak op dit deel van het eiland komt, kan het bijvoorbeeld zijn dat je weleens last hebt van faalangst. Goed om dit te weten, zodat andere mensen je hierbij kunnen helpen!

snappen_3d.png

Als je je fijn voelt in de provincie Samen maak je vaak makkelijk contact met mensen. Je bent graag in gezelschap van andere mensen. Je laat vaak van je horen en staat graag in het middelpunt van de aandacht te staan.

bewegen_3d.png

In de provincie Inspiratie staat creativiteit centraal. Het kan zijn dat je graag zelf creatief bezig bent of juist erg geniet van de creativiteit van een ander. Bijvoorbeeld op het gebied van muziek maken of muziek beluisteren.

nadenken_3d.png

Kinderen die zich thuis voelen in de Provincie Sociaal gaan graag op een sociaal vriendelijke manier met anderen om. Ze kunnen zich bijvoorbeeld goed inleven in de gevoelens van iemand anders. Of ze zijn hulpvaardig en prettig in de omgang!

structuur_3d.png

De provincie Thuis gaat vooral over de beleving van een kind. Vind je het thuis fijn en gezellig? En voel je je gesteund? Dit is natuurlijk geen talent. Maar het is wel prettig om lekker in je vel te zitten. Dan voel je alle ruimte om je talenten tot bloei te laten komen.

vertrouwen_3d.png

De provincie Snappen is een talent voor het opnemen van informatie en het oplossen van problemen. Als je graag op dit gedeelte van het eiland komt, vind je het vaak makkelijk om nieuwe dingen te leren.

samen_3d.png

De provincie Bewegen gaat over plezier hebben in sport en bewegen. Graag actief en fysiek bezig zijn. Maar ook: tevreden zijn over je sportieve prestaties en je uiterlijk. Dat is vaak kenmerkend voor je als je de provincie Bewegen als jouw talent gebied beschouwt.

Advies over het Talenteneiland?

Talentenkompas geeft aan leerlingen, ouders en leerkrachten het inzicht dat nodig is om samen een passende keuze voor de toekomst te maken. Deze persoonlijke Talentenlandkaart biedt een belangrijke input voor oudergesprekken. Wil jij je meer verdiepen in ons lespakket, bel gerust Esther of Lidy voor een kennismakingsgesprek op 073 - 523 12 78. Of vul het contactformulier in!