Testcode invoeren

Onderwijsmaterialen Talentenkompas

Met de materialen ga je op een uitdagende manier aan de slag met de implementatie van Talentenkompas binnen jouw school.

Talentmeting

De talentmeting is een online test voor kinderen uit groep 7 en 8 in het basisonderwijs. De Talentmeting van Talentenkompas bestaat uit 3 persoonlijkheidsvragenlijsten en 7 capaciteitentests.

De uitkomsten van deze meting geven inzicht in de capaciteiten en voorkeuren en interesses van een kind, wat kan bijdragen in een gericht brugklasadvies.

Met behulp van de lesmaterialen gaat een leerling verdiepend aan de slag met de resultaten van de Talentmeting. 

Talentenkompas Reisgids

Met behulp van de Talentenkompas Reisgids maken leerlingen ieder een persoonlijke reis over het Talenteneiland.

De leerling leert de thema’s van de provincies op het eiland kennen, ontdekt welke soorten talenten er zijn en welke eigenschappen en beroepen daarbij passen.

Tijdens deze creatieve en inspirerende reis leert de leerling zichzelf en anderen beter kennen en begrijpen. Daarbij leert de leerling persoonlijke talenten nader ontdekken.

 

Talentenkompas Werkboek

In het leerling werkboek staan een tiental stappen vermeld. Deze stappen staan symbool voor een tiental lessen die gemaakt zijn rondom de afname van de Talentmeting.

De lessen zijn bedoeld om het kind, de leerkracht en ouders inzicht te geven in de talenten en voorkeuren van het kind op een leuke en leerzame manier.

Tevens leert het kind dat er meerdere manieren zijn om talentvol te zijn. In het werkboek staan per stap verschillende opdrachten beschreven. 

Bestellen

tk_handleiding.jpg
tk_kaartspel.jpg
tk_reisgids.jpg

Talentenkompas Handleiding en Talentenatlas

De handleiding van Talentenkompas biedt de onderwijsprofessional inzicht in het gedachtegoed van Talentenkompas en is voorzien van lesadviezen en richtlijnen om de stappen in het werkboek te begeleiden in de klas.

Daarnaast is er de Talentenatlas, dit interpretatiedocument helpt de scores van de talentmeting inzichtelijk maken. De Talentenatlas geeft per provincie van het talenteneiland inzicht in de voorkeuren van kinderen, wat hoge of lage scores in de provincie betekenen en hoe op deze verschillen in te spelen als onderwijsprofessional.

Bestellen

Talentenkompas Kaartspel

Een educatief kaartspel waarmee de leerling de talenten en de provincies van het Talenteneiland zelfstandig en spelenderwijs leert kennen. Het spel kan individueel of in tweetallen worden gespeeld.

Leerlingen ontdekken welke talenten meer of minder bij hen passen en creëren middels dit spel een mooi overzicht van ontwikkelde talenten, talenten die mínder bij hen passen en talenten met nieuwe uitdagingen voor de toekomst. Het kaartspel bestaat uit 54 kaarten.

De kaarten zijn onderverdeeld in 9 provincies met elk 4 talentkaarten met gedragsankers.

Bestellen

Poster Talenteneiland

Het Talenteneiland op posterformaat is om in de klas te hangen en/of door de leerlingen op creatieve wijze te gebruiken. Zo kan een leerling vanuit zijn of haar eigen talenten het “Talenteneiland” naar wens, kleur en sfeer invulling geven. Hierdoor ontstaat naar eigen inzicht en ideeën een persoonlijk document om op school en thuis over te vertellen.

Deze persoonlijke poster zorgt ervoor dat de leerling zijn of haar talenten nog meer eigen maakt en op creatieve wijze integreert.

Bestellen

Contact

Wil je meer weten over onze materialen. Bel gerust op 073 - 523 1278 met onze onderwijsadviseurs of vul het contactformulier in. 

Neem contact op