Testcode invoeren

Advisering LOB
‘Talentwijzer: hét instrument bij het maken van keuzes en het voeren van constructieve gesprekken!’

Ontdek talenten van leerlingen

Het inzetten van Talentwijzer helpt leerlingen om gerichte talentgesprekken te voeren en een onderbouwde keuze voor een vervolgopleiding en beroepssector te maken.

Ontdek wat Talentwijzer kan betekenen voor jouw leerlingen en jouw school. Voor meer info over hoe je Talentwijzer in kan zetten in loopbaanörientatie- en begeleiding (LOB), neem contact op met onze onderwijsadviseurs. 

Neem contact op

Talentenkompas | Talentontwikkeling

Profielkeuze

  • ‘Wie ben ik en wat past bij mijn persoonlijkheid?’
  • ‘Waar raak ik door geboeid en wat doe ik graag?’
  • ‘Waar liggen mijn capaciteiten vooral?’

In de bovenbouw gaan leerlingen kiezen voor de vakken waarin zij examen gaan doen. Deze vakken zijn ingedeeld in profielen die leerlingen voorbereiden op verschillende studierichtingen. Het maken van de juiste profielkeuze kan best lastig zijn. Talentwijzer biedt een waardevolle ondersteuning bij het maken van een juiste profielkeuze.

Door de ruime informatie over talenten, affiniteiten en persoonskenmerken geven de resultaten van deze talentmeting meer duidelijkheid over welk profiel het meest passend is. Talentwijzer is daarmee een waardevol instrument bij het voeren van constructieve gesprekken tussen leerlingen, ouders, mentoren of decanen op school.

Beroepskeuze

  • ‘Welk beroepskeuzeprofiel past bij mij?’
  • ‘Welke vervolgopleiding sluit het best bij me aan?’
  • ‘Op welke beroepssector ga ik me richten?’

Het kiezen van een beroepsopleiding is niet voor elke leerling gemakkelijk. Op een relatief jonge leeftijd moet er vaak al een keuze gemaakt worden en moeten leerlingen zich oriënteren op studierichtingen en de keuze maken voor een specifieke studie.

Het inzetten van Talentwijzer helpt leerlingen om gerichte talentgesprekken te voeren en een onderbouwde keuze voor een vervolgopleiding en beroepssector te maken.