Testcode invoeren

Talentenkompas | Onderwijsprofessionals

Modules

Lespakket: ontdek mijn Talenteneiland

Het Talenteneiland is een metafoor voor een spannende ontdekkingsreis. De leerling gaat op verkenning op zijn/haar eigen talenteneiland, op zoek naar talenten!

Talentenkompas Reisgids

Met behulp van deze reisgids gaat de leerling zijn of haar eigen reis over het Talenteneiland maken. De leerling zal ontdekken welke soort talenten er zijn en welke bekende personen en beroepen erbij horen. Tijdens deze reis leren de leerlingen zichzelf en anderen beter kennen en begrijpen.

Talentenkompas Kaartspel

Een educatief kaartspel waarmee de leerlingen aan de slag gaan met talenten en gedragsankers. Ze leren naast de provincies van het Talenteiland ook zichzelf en elkaar beter kennen. Een mooi middel om spelenderwijs Talentgesprekken te voeren.

Talentenkompas Poster

Het Talenteneiland op posterformaat om in de klas op te hangen en om door de leerlingen op creatieve wijze te gebruiken. Zo kan een leerling vanuit zijn of haar talenten het Talenteneiland naar wens, kleur en sfeer een creatieve invulling geven. Hierdoor ontstaat naar eigen inzicht en ideeën een persoonlijk document om op school en thuis over te vertellen.

Talentenkompas Werkboek

Het talentenkompas Werkboek bestaat uit diverse opdrachten met het Talenteneiland als basis. Leerlingen vergroten ‘t inzicht in hun talenten en de talentontwikkeling wordt gestimuleerd. Het werkboek is aantrekkelijk vormgegeven, helder beschreven en wordt een persoonlijk document voor áltijd.

Talentenkompas Atlas

De Talentenkompas Atlas geeft een overzicht van de themagebieden op het Talenteneiland en de bijbehorende talentgebieden. Deze Atlas geeft inzicht in de manieren waarop je het unieke kind kunt benaderen en ondersteunen in zijn talentontwikkeling en biedt handvatten in het creëren van motiverende leeromstandigheden voor leerlingen.

Talentenkompas Basistraining (PO)

In deze training word je als school, leerkracht of professional opgeleid om Talentenkompas volledig in eigen beheer te gebruiken. Bestaande uit: achtergrondinformatie over de tests en vragenlijsten, handvatten voor het begeleiden van de talentmeting, interpretatie van de resultaten en handvatten om Talentenkompas met de leerling en ouders te bespreken.

Talentenkompas Talentmeting & Resultaten

De leerling vult de talentmeting van Talentenkompas in. Hiermee wordt een totaalbeeld verkregen op basis van persoonlijkheid, interessegebieden, sociaal-emotioneel welbevinden en intellectuele capaciteiten. ‘Mijn Talentenkompas’ biedt een helder overzicht van de individuele resultaten van de leerling en vormt de basis bij het gebruik van Talentenkompas.

Talentenkompas Experttraining (PO)

Experttraining Talentenkompas
In de Experttraining van Talentenkompas ga je jezelf professionaliseren om verdiepend te kunnen werken met het onderwijsconcept van Talentenkompas. Je vergroot je expertise in het interpreteren van resultaten en wordt deskundig in het werken met het Lesprogramma van Talentenkompas.

Talentenkompas Handleiding

De handleiding bevat achtergrondinformatie over het Talentenkompas concept, een uitgebreide beschrijving van het lesprogramma met adviezen voor professionals en gedegen informatie over vragenlijsten, testen en de talentmeting van Talentenkompas.

Talentwijzer Handleiding

Deze handleiding helpt te navigeren in het online testsysteem. Het is een naslagwerk om je te verzekeren van een prettige ervaring in het werken in ons systeem.

Talentwijzer Talentmeting & Resultaten

De meting bestaat uit persoonlijkheidsvragenlijsten en capaciteitentests, passend bij de leeftijd, leerjaar en opleidingsniveau van de leerling. Na de Talentmeting worden de resultaten gepresenteerd in een rapportage.

Talentwijzer Basistraining (VO+MBO)

In deze basistraining van Talentwijzer ga je de verschillende beschikbare meetinstrumenten leren kennen om in de praktijk toe te passen en te interpreteren. Je leert Talentwijzer optimaal en effectief inzetten in je school voor VO, het MBO of vanuit de eigen praktijk.

Talentwijzer Experttraining (VO+MBO)

Op aanvraag is het mogelijk een experttraining te volgen omtrent Talentwijzer. Hier zal dieper ingegaan worden op de totstandkoming van het testsysteem en het interpreteren van de resultaten.

Bestellen

{{errors.message}}