Testcode invoeren

Talenteneiland

Leerlingen gaan op verkenning van hun eigen ‘eiland’, op zoek naar de plekken waar ze graag komen!


Om talenten inzichtelijk te maken voor leerlingen is het Talenteneiland ontwikkeld. Een eiland met 9 provincies, elk verdeeld in talentgebieden. De leerling maakt kennis met dit eiland door middel van een ontdekkingstocht. Het Talenteneiland is onderdeel van de Talentenkompas lesmethodiek voor groep 7 en 8 van het Primair Onderwijs. 

Provincies 

 
1. Inspiratie
2. Nadenken
3. Sociaal
4. Structuur
5. Thuis

6. Vertrouwen
7. Snappen
8. Samen
9. Bewegen

Spannende ontdekkingsreis

Het Talenteneiland is een plek waar leerlingen op een spannende ontdekkingsreis gaan naar hun eigen talenten. Op welke delen van het Talenteneiland komt een leerling van nature graag en wat zegt dit over zijn of haar talenten? Op welke delen van het eiland komt een leerling nog minder graag, maar liggen mogelijk wel ontwikkelkansen?

Integraal model

De ligging van de provincies op het eiland is gebaseerd op statistisch onderzoek. In dit onderzoek werd de samenhang zichtbaar tussen de onderliggende schalen van de Talentmeting. Op deze manier ontstond een ‘plattegrond’ opgebouwd uit verschillende clusters. Deze clusters zijn vertaald naar de provincies van het eiland. Het eiland zelf geeft daarmee een totaalbeeld van belangrijke factoren en hun samenhang.

Interactief Talenteneiland | Loop virtueel door het Talenteneiland heen

Loop je mee?

 

Talentenkompas Vliegtuig Talenteneiland