Inloggen gebruikers

Pakket compleet

Het lespakket Talentenkompas maakt onderdeel uit van de Talentenkompas tool voor leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool. Dit is een wetenschappelijk onderbouwde, door COTAN beoordeelde* tool. Het lespakket is ontwikkeld door psychologen van iScreen met het doel om talentontwikkeling binnen de klas op een concrete manier vorm te kunnen geven.

In het lespakket worden de onderliggende schalen van de online tool Talentenkompas weergegeven in de vorm van een eiland: het Talenteneiland! Het Talenteneiland is qua vorm en provincies niet alleen gebaseerd op wetenschappelijke uitgangspunten,  maar biedt ook een aantrekkelijke metafoor voor kinderen voor een spannende ontdekkingstocht. Een reis met een zoektocht naar de eigen unieke kenmerken en met name: talenten!

*Talentenkompas is in 2014 door COTAN geaccrediteerd op de vragenlijsten voor het in beeld brengen van persoonlijkheid, interessegebieden en sociaal-emotioneel welbevinden.

Modules

Licentietraining

In deze licentietraining word je als school, leerkracht of professional klaargestoomd om talentenkompas volledig in eigen beheer te gebruiken. Bestaande uit: achtergrondinformatie over de tests en vragenlijsten, interpretatie van de resultaten, handvatten voor het begeleiden van de online talentenkompas afname en praktische tips om talentenkompas met de leerling en ouder te bespreken.

Talentenkompas Afname & Rapportage

De leerling vult het online meetinstrument Talentenkompas in. Hiermee wordt een totaalbeeld verkregen op basis van persoonlijkheid, interessegebieden, sociaal-emotioneel welbevinden en intellectuele capaciteiten. De rapportage biedt een helder overzicht van de individuele resultaten van de leerling en vormt de basis bij het gebruik van talentenkompas.

Talentenreisgids

Met behulp van deze reisgids gaat de leerling haar eigen reis over Talenteneiland maken. De leerling zal ontdekken welke soort talenten er zijn en tijdens deze reis zichzelf (en anderen) beter leren kennen en begrijpen.

Talentenkompas Werkboek

Het talentenkompas werkboek bestaat uit diverse opdrachten om leerlingen eigenaarschap en inzicht te geven over talentenkompas; eenvoudig en helder beschreven. Ze maken kennis met het begrip talent, spelen het kaartspel, nemen een kijkje in hun eigen talentenkompas rapportage en geven de talenteiland poster hun eigen (creatieve) touch.

Talentenkompas kaartspel

Een educatief kaartspel waarmee de leerling de talenten en provincies van het talenteiland zelfstandig en spelenderwijs leert kennen. Speel het individueel of in tweetallen met een medeleerling of leerkracht.

Talentenkompas poster

Het talenteneiland op posterformaat waarop de leerling zelf haar eigen talenteneiland kleur, sfeer en invulling geeft; creatief, op eigen gevoel en naar eigen inzicht en ideeën. Ideaal voor in de klas of thuis om op te hangen; “Jouw eigen talenteneiland is iets om trots op te zijn!”

Bestellen

{{errors.message}}