Inloggen gebruikers

Het Talenteneiland

Het Talenteneiland is een metafoor voor een spannende ontdekkingsreis. Leerlingen gaan op verkenning van hun eigen ‘eiland’, op zoek naar de plekken waar ze graag komen! Het Talenteneiland is onderdeel van het Talentenkompas lespakket voor groep 7 en 8 van de basisschool.

Op ontdekkingstocht!

Op welke delen van het Talenteneiland komt een leerling van nature graag en wat zegt dit over zijn of haar talenten? Op welke delen van het eiland komt een leerling nog minder graag, maar liggen mogelijk wel ontwikkelkansen?

 Hoe ziet jouw talenteneiland eruit? Wie ben jij, wat past bij jou, waar ben je goed in?

Vanuit de provincies waar talenten het meest zichtbaar worden, is het ook gemakkelijker om te ontwikkelen op andere gebieden!

Gebaseerd op belangrijke factoren

De ligging van deze provincies op het eiland is gebaseerd op statistisch onderzoek. In dit onderzoek werd de (statistische) samenhang zichtbaar tussen de onderliggende schalen van de talentenmeting. Op deze manier ontstond een ‘plattegrond’ opgebouwd uit verschillende clusters. Deze clusters hebben we vertaald naar provincies van het eiland. Het eiland zelf geeft een totaalbeeld van belangrijke factoren en hun samenhang. Buurprovincies laten, bij grote leerling aantallen, namelijk zo’n samenhang zien.

Op reis op je eigen Talenteneiland!

Het talenteneiland bestaat uit 9 verschillende provincies. Deze provincies zijn een metafoor voor verschillende talenten & voorwaarden om talenten tot bloei te laten komen klik hier om de provincies te bekijken.

In de Talentenkompas Reisgids, een informatieboekje speciaal voor kinderen van groep 7 en 8, worden deze provincies uitgebreid toegelicht met korte verhalen. Het boekje begint met de reis van Jane Goodall, die met haar talenten een beroemd onderzoekster werd.

De provincies in een notendop:

Wat is een talent?

Een talent is het vermogen om je in een bepaalde richting te ontwikkelen. Een talent bestaat dus uit een deel aanleg en een deel actief er iets mee doen. Bijvoorbeeld: je kunt aanleg hebben voor sport, doordat je geboren bent met sterke spieren en een goed uithoudingsvermogen. Maar als je vervolgens op de bank gaat liggen en er niet meer vanaf komt, dan zal jouw aanleg in sport niet zo goed zichtbaar zijn. Je moet dus ook iets met je talenten doen om er plezier van te hebben en deze verder te ontwikkelen.

Wat is talentontwikkeling?

Wil je meer weten?

Bel voor informatie over het Talenteneiland direct met Esther of Lidy op 073 -523 12 78. Zij zijn goed bereikbaar en informeren je graag! Of vul het contactformulier in.