Inloggen gebruikers

Invullen van de tests

Hoe lang is een kind met het invullen bezig? Het eerste onderdeel, bestaande uit zeven capaciteitenafnames, duurt ongeveer een uur. Het tweede onderdeel, bestaande uit drie persoonlijkheidsvragenlijsten, duurt ongeveer 50 minuten. In totaal duurt de afname ongeveer 2 uur.

Is pauzeren of stoppen mogelijk tussen de testen?

Jazeker. Het afnamesysteem onthoudt de ingevulde antwoorden en houdt ook de tijd bij. Als het nodig is, kan een leerling daarom op elk moment stoppen of pauzeren. Echter, omwille van de concentratie van een leerling is het sterk aanbevolen dat hij/zij een testonderdeel in één keer afmaakt en tussen de tests en vragenlijsten door pauzeert.

Waar je rekening mee moet houden bij het invullen

Leg je voor de afname geen druk op de schouders van de kinderen. Het is belangrijk dat zij in een rustige omgeving ongestoord alle afnames kunnen maken. Probeer een ruimte te creëren waarin zij zo min mogelijk afgeleid kunnen worden en zich goed kunnen concentreren. Omwille van de betrouwbaarheid van de resultaten mogen kinderen inhoudelijk niet geholpen worden bij het beantwoorden van de vragen.

Dyslexie

Wil je meer weten?

Bel direct met Esther of Lidy op 073 -523 12 78. Zij zijn goed bereikbaar en informeren je graag!