Voor professionals

Als gespecialiseerde kracht, werkzaam voor het primair onderwijs, besteedt u tijd aan observatie en onderzoek van leerlingen. Talentenkompas helpt u om binnen een kort tijdsbestek op integrale wijze inzicht te krijgen in leerlingen.  

Talentenkompas bevat verschillende tests en vragenlijsten die ontwikkeld zijn voor kinderen in groep 7 en 8. De Talentenkompas rapportage geeft u zicht op het geheel van de talenten, intellectuele capaciteiten, interesses en het sociaal-emotioneel welbevinden van een kind. Het geeft u antwoord op vragen zoals: "Waar is het kind goed in? Waar is hij of zij onzeker over? Welke vervolgopleiding past, qua niveau en schooltype, het best bij dit kind?".  

Inhoud

Talentenkompas bestaat uit zeven capaciteitentests en drie persoonlijkheidsvragenlijsten. Op basis van de resultaten krijgt u zicht op de intellectuele vermogens, talenten, interessegebieden en de sociaal-emotionele ontwikkeling van een kind in groep 7 of 8. 

Daarnaast wordt op basis van de resultaten op de intellectuele capaciteitentests een indicatie afgegeven van de best passende vervolg opleiding. 

Talentenkompas voldoet aan wetenschappelijke standaarden. De vragenlijsten op het gebied van persoonlijkheid, interesses en welbevinden zijn COTAN geregistreerd. De resultaten zijn betrouwbaar en valide, mits de richtlijnen voor het afnemen van Talentenkompas in acht worden genomen.

Afname

Het maken van Talentenkompas gebeurt volledig online. De testafname kan daarom vanaf iedere locatie op ieder tijdstip plaatsvinden. Van tevoren worden er duidelijke instructies gegeven over het maken van de tests en vragenlijsten. Zo moet de leerling in een ruimte zitten waar hij of zij zo min mogelijk afgeleid kan worden en is hulp niet toegestaan. Als hiervan afgeweken wordt, kan dit afbreuk doen aan de waarde van de resultaten. Het invullen van de tests en vragenlijsten duurt ongeveer twee lesuren. Door de flexibele opzet kan de afname over meerdere momenten worden verspreid. 

Meer informatie

Klik hier om uw vraag te stellen of een informatiepakket aan te vragen. 

Uiteraard staan we u graag persoonlijk te woord. U kunt direct contact met ons opnemen via           073-5231278 of via info@talentenkompas.nl.

Bekijk een voorbeeld rapport